چاپ        ارسال به دوست

کاروب (خرنوب)؛ جایگزینی برای شکلات

*گیاه کاروب (خرنوب) چیست؟

یونانیان باستان اولین کسانی بودند که درخت خرنوب را کاشتند؛ اکنون این گیاه در سراسر جهان، از هند تا استرالیا پرورش داده می شود. پس از کاشت این درخت شش یا هفت سال زمان می برد تا درخت قادر به تولید میوه با غلاف قهوه ای رنگ باشد.

درخت کاروب دارای میوه قهوه‌ای رنگ شفاف با سطح خارجی مسطح و قوسی شکل می‌باشد که در داخل غلاف آن ۱۲ تا ۱۶ دانه بسیار سخت شبیه عدس دیده می‌شود. طعم بسیار شیرین آن سبب شده است که جایگزین سالمی برای مصرف کنندگان شکلات باشد.

این گیاه در بازار به صورت پودر، شربت و عصاره در دسترس می باشد. همچنین افرادی که اضافه وزن دارند می توانند غلاف های قهوه ای آن را به صورت تازه یا خشک شده در برنامه غذایی خود جهت کاهش وزن و کاهش اشتها استفاده کنند. همچنین سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) بعنوان یک مرجع قابل اعتماد جهانی، استفاده از آن را بعنوان یک ماده غذایی و خوراکی تایید کرده است.

 

خرنوب طعم شبیه شکلات دارد و یک جایگزین عالی برای کاکائو ، شکلات و مواد قندی می باشد زیرا حاوی، مقادیر زیادی فیبر می باشد و همچنین سرشار از آنتی اکسیدان است از سوی دیگر مقدار بسیار کمی چربی و قند دارد و نیز بدون کافئین و گلوتن است.

*آیا خرنوب سالم است؟


مقایسه ارزش غذایی خرنوب و کاکائو

خرنوب

 

کاکائو

دوبرابر کاکائو کلسیم دارد.

 

حاوی اسید اگزالیک است که مانع جذب کلسیم می شود.

برای افراد مبتلا به میگرن مفید است.

 

برای افراد مبتلا به میگرن مضر است.

               کم چرب و بدون کافئین است.              

 

نمک و چربی بالایی دارد.












به علت طعم و مزه مشابه آن با شکلات، مردم اغلب خرنوب را با شکلات مقایسه می کنند. در حالی که از شکلات سالم تر است.

خرنوب منبع بسیار خوبی از ویتامین ها و مواد معدنی است. خرنوب حاوی ویتامین های A ، B2، B3 ، B6 و مواد معدنی مس، کلسیم، منگنز، پتاسیم، منیزیم، روی و سلنیوم است. همچنین دارای فیبر، پکتین و پروتئین بالایی می باشد.


خواص درمانی خرنوب چیست؟

-کاهش دهنده کلسترول

-کاهش خطر بیماری های قلبی و عروقی

-درمان اسهال

-کاهش درد معده

هم چنین سبب تقویت سیستم های گوارش و ایمنی بدن جهت مقابله با سموم و جلوگیری از رشد باکتری های مضر در روده می شود، این ماده به هضم مواد غذایی نیز کمک می کند. شربت دانه های خرنوب باعث درمان اسهال در کودکان و بزرگسالان می شود.


عوارض جانبی خرنوب چیست؟

خرنوب عوارض جانبی کمی دارد و توسط سازمان غذا و داروی آمریکا ( FDA ) مورد تائید می باشد. افرادی که به آجیل و حبوبات آلرژی دارند؛ ممکن است به شیره خرنوب هم حساسیت داشته باشند. این حساسیت می تواند به صورت جوش، تنگی نفس و تب یونجه بروز کند. مصرف زیاد آن در زنان باردار توصیه نمی شود. هم چنین ممکن است سبب کاهش وزن ناخواسته و کاهش سطح قند خون و انسولین شود.


ترجمه و تلخیص : الهام طریقی ، کارشناس تغذیه و رژیم درمانی

منبع : www.healthline.com

 

 

 


١٠:٤٦ - سه شنبه ٣٠ آبان ١٣٩٦    /    شماره : ١٤٢٤١٦    /    تعداد نمایش : ٦٥٤


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 





پربازدید ها

جدیدترین اخبار