چاپ        ارسال به دوست

از فواید نان های سبوس دار غافل نشوید

در نان سبوس دار، به طور میانگین، دو برابر ویتامین ، مواد معدنی و مواد فیبری نسبت به نان سفید وجود دارد.

علت اینكه نان سبوس دار مورد علاقه افرادی است كه كار فكری می كنند این است كه نان سبوس دار دارای ویتامینB2 و نیاسین می باشد. این ویتامین ها باعث تمركز و دقت عمل می شوند. ويتامين ها مذکور برای كودكان نیز بسیار خوب است، مخصوصاً در دورانی كه سلولهای عصبی در حال رشد هستند

نان سبوس دار منیزیم بيشتری دارد كه باعث تقویت ماهیچه های روده می شود و از دردهای ماهیچه ای جلوگیری می كند.

آهن موجود در نان سبوس دار نيز به شرط وجود شرائط مناسب برای جذب سبب باهوشی و رفتار خوب كودكان می شود. ضمن آنکه در بزرگسالان با افزايش تمرکز ذهنی و بازدهی کاری توان عملکردی فکری و جسمی را افزايش می دهد

مواد فیبری در نان سبوس دار راهی برای رفع  گرفتگی روده و یبوست است. علاوه براین، این مواد جزء مواد غذایی مطلوب باكتریهای روده هستند كه علیه امراض میكروبی روده اقدام می كنند و سیستم ایمنی بدن را فعال می كنند. مواد فیبری موجود در نان سبوس دار، كلسترول و مواد سمی حاصل از تجزیه مواد غذائی را جذب كرده و از روده دفع می كنند.

بهتر است از نانهای سبوس دار كه با خمیر ترش تهیه می شوند، استفاده كنید

آرد سبوس دار دارای ماده ای است بنام اسيد فيتيک كه مواد معدنی مثل آهن، منیزیم و یا كلسیم را جذب كرده و مانع استفاده بدن از آنها می شود.

اگر برای تهیه سریع نان از جوش شیرین استفاده شود، تجزیه اسيد فيتيک انجام نمی شود، در نتیجه مانع جذب آهن، منیزیوم و كلسیم می شود. به همین دلیل گفته می شود استفاده از جوش شیرین در تهیه نان در نانوایی ها، باعث كمبود آهن در بدن میشود. که به نوبه خود مشکلات فراوانی را برای زنان و کودکان ايجاد نمايد ،در حالیكه اگر در مدت طولانی،  خمیر توسط خمیر ترش ور بیاید، ماده اسيد فيتيک توسط آنزیمهای موجود در غلات تجزیه شده و بدن انسان می تواند از مواد معدنی نان استفاده كند. با توجه به اينکه نان قوت غالب مردم کشور ما است حذف جوش شيرين از مراحل توليد نان می تواند سبب ارتقاء سلامت افراد جامعه گردد.

 

 

فواید مصرف سبوس برای بدن

نان قهوه ای  ، نانی است که از آرد دانه های سبوس دار گندم توليد شده و نان سفيد، نانی است که از آرد بدون سبوس توليد شده و پوسته ی گندم (سبوس) آن حذف شده است.

بسياری از پزشکان تا اوايل دهه ی سی قرن بيستم سبوس را يک ماده ی زايد و اضافی که موجب خراش روده ی بزرگ (کولون) می شد ، به حساب می آوردند. اما با پژوهش های جديد دو دهه ی گذشته فوايد فراوان نان سبوس دار اثبات شد و سبوس به عنوان يک داروی موثر طبی برای بيمارانی که هميشه از مسئله ی يبوست يا اختلالات روده ی بزرگ رنج می برند، شناخته شد.

اين ماده ی موثر حياتی هم اکنون در داروخانه های ايالات متحده و سراسر اروپا در فروشگاه های مواد غذايی کشورهای پيشرفته به صورت بسته بندی های شکيل عرضه می گردد.

منبع : دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی


 


 


١٢:٤٣ - شنبه ٣ آذر ١٣٩٧    /    شماره : ١٤٨١٦٢    /    تعداد نمایش : ٩٩


نظرات بینندگان
کاربر مهمان
1397/09/04 23:29
0
0
برای بهبود وضعیت نان بهتر است کارگاه هایی برای تولید "خمیر فرآوری شده منجمد" تأسیس شود، در این صورت پختن نان در منزل نیز آسان می شود.
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 





پربازدید ها

جدیدترین اخبار