چاپ        ارسال به دوست

5 توصیه غذایی سازمان جهانی بهداشت در سال جدید میلادی


مصرف هر نوع ماده غذایی و نوشیدنی می تواند روی توانایی بدن برای مبارزه با عفونت ها و همچنین احتمال چاقی، دیابت، فشار خون، بیماری های قلبی و سرطان های مختلف در آینده تاثیر گذارد. محتوای اصلی تشکیل دهنده یک رژیم غذایی سالم به عوامل مختلفی نظیر سن و چگونگی انجام فعالیت سالم و همچنین انواع غذاهای موجود در جوامع که در آن زندگی می کنند بستگی دارد. با این حال، در تمام فرهنگ ها، راهنماهای غذایی رایج برای کمک به ما برای زندگی سالم و طولانی تر وجود دارد.

نکته های مهم

1.      مصرف غذاهای متنوع

با مصرف یک ماده غذایی نمی توانیم تمامی مواد مغذی که نیاز روزانه یک فرد سالم است بدست بیاریم پس بهتر است از انواع مواد غذایی مختلف مثل میوه ها، سبزی ها، شیر و لبنیات ، فراورده های گوشتی و برنج و نان در روز استفاده شود. در میان وعده ها، سبزیجات خام، میوه های تازه و آجیل های بدون نمک بهتر از مصرف مواد غذایی با شکر، نمک یا چربی بالا هستند.

2.      پرهیز از مصرف نمک

مصرف بالای نمک، باعث بیماری فشار خون و در نتیجه منجر به بیماری های قلبی عروقی و سکته ها می شود. خیلی از افراد در جهان مصرف نمک بالا حتی بالاتر از مقدار نمک توصیه شده توسط سازمان جهانی بهداشت (کمتر از 5 گرم در روز ) دارند. حتی اگر ما نمک به غذا اضافه نکنیم باید بدانیم که بعضی از غذاها و نوشیدنی ها و فراورده های کنسروی دارای نمک هستند.

چند نکته برای کاهش مصرف نمک :

-         هنگام پخت و آماده کردن غذا، از نمک کمتری استفاده کنید و از سس ها و ادویه های نمکی کمتر استفاده شود.

-         هنگام  مصرف سبزی ها و کنسروها از انواع بی نمک استفاده شود.

-         پرهیز از مصرف آجیل های نمکی، اسنک های نمکی در میان وعده

-         مصرف سبزی ها و میوه های تازه

-         بر چسب مواد غذایی خوانده شود و از مواد غذایی کم سدیم استفاده شود.

-         نمک و نمکدان را از روی میز غذا برداشته و بدانید که حس چشایی بدن به سرعت تنظیم می شود.

 


3.      کاهش مصرف روغن ها و چربی ها

همه ما به مصرف روغن ها در رژیم غذایی در طول روز نیاز داریم. ولی مصرف بیش از حد روغن ها و بخصوص انتخاب اشتباه آنها، باعث  اضافه وزن، چاقی و سکته ها می شود. مصرف غذاهای پرچرب می تواند 30 درصد بیماری های قلبی -عروقی را افزایش دهد.

4.      محدودیت مصرف شکر

مصرف بالای شکر نه تنها دندان ها را خراب می کند بلکه باعث افزایش وزن و منجر به  چاقی می شود. به عنوان مثال یک لیوان نوشابه حاوی 10 قاشق مرباخوری شکر است.

نکاتی برای کاهش مصرف شکر

-         محدود کردن مصرف شیرینی و نوشیدنی ها شیرین مانند آب میوه ها ، نوشیدنی های کنسانتره و پودری، آب های طعم دار، نوشیدنی های انرژی زا، چای و قهوه های آماده، نوشیدنی ها و شیرهای طعم دار

-         غذاهای سالم و تازه را جایگزین غذاهای فراوری شده کنید.

-         از خوردن غذای های شیرین به کودکان پرهیز کنید.

 

 

 

5.      پرهیز از مصرف نوشیدنی های الکلی

الکل به عنوان نوشیدنی سالم توصیه نمی شود ولی در بسیاری از فرهنگ ها، جشن سال نو با مصرف الکل به همراه است. به طور کلی این نوشیدنی به مرور زمان باعث افزایش خطر ابتلا به بیماری های کبدی، سرطان، بیماری های قلبی عروقی و بیماری های روانی می شود.

 

منبع WHO.INT

تهیه و ترجمه: مریم زارعی کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه

 


٠٩:٣٠ - دوشنبه ١٧ دی ١٣٩٧    /    شماره : ١٤٩٠٠٠    /    تعداد نمایش : ٨٢٥


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: