٢٣:٥٢ - چهارشنبه ٢١ آذر ١٣٩٧

ضرورت مصرف مكمل ها دركودكان زير 2 سال
یکی از راهکارهای عمده برای پیشگیری و کنترل کمبود ریزمغذیها درکودکان ، مکمل یاری است. درکشور ما براساس نتايج بررسي هاي كشوري انجام شده كمبود آهن وكم خوني ناشي ازآن دركودكان زير 2 سال كشور شايع است .

٠٧:١٠ - دوشنبه ١٩ آذر ١٣٩٧

فقرید را بشناسید
يد يكي از ریزمغذی های ضروری است که بدن براي ساختن هورمون هاي تيروئيد به آن نياز دارد

٠٨:٥٨ - يکشنبه ١٨ آذر ١٣٩٧

در شرایط استرس زندگی امروزی چه مواد غذایی از افسردگی ما را در امان نگه می دارد؟
افسردگی يكي از اختلالاتی است كه اگر كنترل نشود سلامت روان انسان را به خطر مي اندازد. عوامل متعددی در بروز این اختلال عصبی نقش دارد .اگر شما دچار اختلال به افسردگی هستید و یا میخواهید از ابتلا به این اختلال خود را در امان نگه دارید این 10 ماده غذایی را فراموش نکنید.

٠٠:١٠ - شنبه ١٧ آذر ١٣٩٧

از فواید مصرف ماهی، هدیه دریا خود را محروم نکنید
گوشت ماهی دارای پروتئین مرغوب با قابلیت هضم آسان و ضریب هضمی 96% است. به علت وجود چربی امگا-3 موجود در گوشت ماهی مصرف آن باعث کاهش میزان چربی و کلسترول خون می شود.

١٢:٢٤ - سه شنبه ١٣ آذر ١٣٩٧

سندرم متابولیک چیست ؟
به مجموعه ای از شرایط گفته می شود که عبارتند از "فشار خون بالا، افزایش قند خون ناشتا، چربی انباشته در اطراف ناحیه شکمی، افزایش چربی خون (کلسترول یا تری گلیسیرید) که می تواند باعث افزایش بیماری های قلبی- عروقی، سکته قلبی و دیابت شود.

١٢:١٤ - دوشنبه ١٢ آذر ١٣٩٧

تاثير سوءتغذيه بريادگيري دانش آموزان
دوران كودكي و نوجواني مهمترین دوران رشد یک کودک است و تامين نياز هاي تغذيه اي و رساندن مواد مغذی اعم ازپروتئین، انرژی، ويتاكين ها و املاح معدني (ریزمغذیها) نقش بسیارمهم و اساسی در رشد جسمي و تكامل مغزي، ضريب هوشي و قدرت يادگيري دارد.

٠٨:٠٠ - يکشنبه ١١ آذر ١٣٩٧

با هرم غذایی ایرانی آشنا شوید (2)
قرار گرفتن موادغذايي در بالاي هرم كه كمترين حجم را در هرم اشغال مي كند به اين معني است كه افراد بزرگسال بايد از اين دسته از مواد غذايي كمتر مصرف كنند (مانند قندها و چربي ها). هر چه از بالاي هرم به سمت پايين نزديک مي شويم حجمي كه گروه هاي غذايي به خود اختصاص مي دهند بيشتر مي شود ؛ به اين معني كه مقدار مصرف روزانه اين دسته از مواد غذايي بايد بيشتر باشد.

٢٠:٠٩ - شنبه ١٠ آذر ١٣٩٧

با هرم غذایی ایرانی آشنا شوید(1)
هرم غذايي نشان دهنده گروه هاي غذايي و موادي است كه در هر گروه جاي مي گيرند.

١٧:٢٤ - چهارشنبه ٧ آذر ١٣٩٧

مضرات مصرف زياد مواد قندي
امروزه متاسفانه شاهد افزايش روز افزون مصرف قند و محصولات شيرين هستيم. به تدريج كه ذائقه ي مردم به غذاهاي شيرين عادت مي كند، كارخانجات مواد غذايي نيز روز به روز، محصولات شيرين تري بــه بــازار روانه مي كنند و اين سيكل معيوب، پيوسته در حال چرخش است.

٠٠:٢٩ - سه شنبه ٦ آذر ١٣٩٧

پرسش و پاسخ های خواندنی از ارتباط تغذیه با سرطان
سرطان از جمله بيماري هائي است كه تغذيه صحيح در پيشگيري و درمان آن مي تواند نقش داشته باشد.

٢٣:٣٤ - دوشنبه ٥ آذر ١٣٩٧

راهنماي خريد مواد غذائي براي كاهش وزن
تغيير شيوه زندگي از يك سو و تغيير عادات غذائي و تمايل به مصرف غذاهاي آماده و فوري (فست فودها)،غذاهاي خياباني و پركالري روند اضافه وزن و چاقي و به موازات آن بيماری هاي ناشي از چاقي و اضافه وزن مانند ديابت، فشارخون، بيماريهاي قلبي ، عروقي و ... متاسفانه روند رو به افزايشي را در كشور دارد و به اين دليل هزينه هاي درمان و مراقبت از اين بيماريها بارمالي زيادي را به دوش دولت و خانواده‌ها خواهد گذاشت. لذا يكي از راهكارهاي مبارزه با چاقي و اضافه وزن انتخاب درست مواد غذائي است.

١٢:٤٣ - شنبه ٣ آذر ١٣٩٧

از فواید نان های سبوس دار غافل نشوید
در نان سبوس دار، به طور میانگین، دو برابر ویتامین ، مواد معدنی و مواد فیبری نسبت به نان سفید وجود دارد.

١٤:٤٠ - چهارشنبه ٣٠ آبان ١٣٩٧

ارتباط تغذیه در پیشگیری و کنترل دیابت تا چه اندازه است؟
دیابت یکی از 4 بیماری غیرواگیر شایع در جهان و ایران است و نحوه تغذیه نقش مهمی در افزایش خطر ابتلا به این بیماری دارد.

٠٨:٠٠ - سه شنبه ٢٩ آبان ١٣٩٧

چگونه از چربی ها وروغن ها درست استفاده کنیم؟
بیماری های قلبی و عروقی و سرطانها مهمترین علل مرگ و میر در کشور ما می باشند که یکی از دلایل آن مصرف غذاهای چرب و سرخ شده و الگوی غلط مصرف روغن های خوراکی است.کاهش مصرف چربیها و استفاده درست از روغن ها نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به این بیماریها دارد.

٠٨:١٤ - دوشنبه ٢٨ آبان ١٣٩٧

غذاهاي سنتي یا غذاهای آماده ؟؟ انتخاب شما چیست
تغيير سنت هاي گذشته و شيوه هاي جديد زندگي منجر به تغيير در الگوهاي غذايي از جمله مصرف زياد فست فودها و غذاهاي غير خانگي ،دريافت چربي هاي و كاهش مصرف سبزي و ميوه شده است.

٠٨:٤١ - يکشنبه ٢٧ آبان ١٣٩٧

اثرات اعجاب انگیز آنتی اکسیدانها بشناسید
تحقيقــات نشان داده است كه برخي از اين غذاها به عنوان بخشي از يك رژيم غذايي كاملا" سالم مي توانند بسياري از امراض مرتبط با افزايش سن را به تاخير بياندازند.

١٢:٣٢ - شنبه ٢٦ آبان ١٣٩٧

با مصرف غذاهای فراسودمند ، سود ببرید
امروزه غذاهای فراسودمند( Functional foods )و یا غذا های عمل گرا بعنوان راهکاری در حفظ سلامت تغذیه ای مطرح شده وتولید آنها روز به روز افزایش می یابد.

٠٩:٥٩ - سه شنبه ٢٢ آبان ١٣٩٧

تغذيه در سنين مدرسه وبلوغ
دانش آموزان که درمدرسه با آنان روبرومی شویم ازدوران نوزادی وکودکی گذرکرده اند و از نظروضعیت تغذیه ای یکی از مهمترین دوران زندگی خود را پشت سرگذاشته اند. دوران جنینی و سال اول تولد مهمترین دوران رشد یک کودک است ورسیدن مواد مغذی اعم از پروتئین،انرژی وریزمغذیها نقش بسیارمهم و اساسی در رشد او تا قبل ازمدرسه داشته است.

٠٩:٠٠ - دوشنبه ٢١ آبان ١٣٩٧

کم خونی فقر آهن را بشناسید
فقر آهن يكي از شايع ترين اختلالات تغذيه اي در كشورهاي در حال توسعه و مهم ترين علت كم خوني تغذيه اي در كودكان و زنان در سنين باروري است كه با ايجاد گلبول هاي قرمز كوچك و كاهش ميزان هموگلوبين مشخص مي شود.

١١:٥٨ - يکشنبه ٢٠ آبان ١٣٩٧

برای سلامت روان چه مواد غذایی مصرف کنیم؟
تغذيه صحيح در سلامت جسمي و رواني ما نقش مهمي دارد. براي حفظ سلامت روان خود با مصرف مواد غذایی ذکر شده در این خبر می توانید به سلامت روان خود کمک نمائید.

١٢:٤٤ - شنبه ١٩ آبان ١٣٩٧

مواد غذایی که صورت شما را زیبا می کنند
خوردن انواع گوناگون میوه ها، سبزیجات و غلات سبوس دار، یک مجموعه ی کامل از ویتامین ها، مواد معدنی و مواد مغذی گیاهی را داراست که در حفظ سلامت پوست، چشم ها، لثه ها، ناخن ها و موها در وضعیت خوب نقش کلیدی دارند.

٠٨:٠٠ - يکشنبه ١٣ آبان ١٣٩٧

چگونه ارزش تغذيه اي فست فود را افزايش دهيم؟
صرف بي رويه فست فود ها مي تواند مشكلاتي را براي سلامت ايجاد كند. چاقی و اضافه‌وزن، بیماری‌های قلبی و عروقی و اختلالات گوارشی و کبد از عوارض مصرف اين مواد می باشد زیرا اين نوع غذاها با كالرى، نمك و چربى به ویژه اسید چرب اشباع بالا و ويتامين و مواد معدنى اندك، در دراز مدت خطر ابتلا به فشارخون بالارا افزايش مي‌دهند.

١٤:١١ - شنبه ١٢ آبان ١٣٩٧

تغذيه و سلامت زنان
زنان به علت شرايط فيزيولوژيكي خاص، نياز به توجهات تغذيه اي ويژه اي دارند.

١٥:٢٨ - چهارشنبه ٩ آبان ١٣٩٧

براي استخوان خود خرج کنيد تا دچار پوکی استخوان نشويد
پوکی استخوان، عنوان بیماری همه گیر خاموش قرن را به خود اختصاص داده است.در حال حاضر قريب به 7 ميليون نفر در ایران به پوکي استخوان مبتلا هستند

١٤:٥٨ - سه شنبه ٨ آبان ١٣٩٧

از فواید ویتامین D در سلامت استخوان و پیشگیری از پوکی استخوان بدانید
ويتامين D براي استحكام استخوانها ضروريست. ویتامین D به جذب کلسیم و فسفر از روده کمک کرده و موجب بکار گیری این مواد معدنی در ساختمان استخوان ها و دندان ها می شود.

١٥:١٦ - يکشنبه ٦ آبان ١٣٩٧

نمك تصفيه شده يددار يا نمك دريا؟
چندي است كه تبليغات گسترده و بي اساس از نمك دريا باعث شده كه مصرف كنندگان دچار سردرگمي شده وعلي رغم توصيه هاي وزارت بهداشت مبني بر مصرف نمك يددار تصفيه شده هنوز عده اي براين باورند كه نمك دريا علاوه برملح سديم و يد داراي املاحي مانند كلسيم و منيزيم است كه براي بدن مفيد مي باشد .

٢١:٥٦ - شنبه ٥ آبان ١٣٩٧

مکمل های غذایی ضرورت یا تهدید؟
تبليغات گسترده شركت هاي توليد كننده انواع مكمل هاي غذايي و تصور اينكه اين مواد مغذي به اندازه كافي در منابع غذايي وجود ندارد باعث مصرف بي رويه اين گونه مكمل شده كه گاها مصرف توام و با دوز بالا علاوه بر پرداخت هزينه هاي گزاف ،عوارض ناگواري را براي بعضي مصرف كنندگان بجا مي گذارد.

١٢:٥٨ - شنبه ٢١ مهر ١٣٩٧

بسیج ملی پوشش مصرف نمک یددار تصفیه شده برگزارمی شود
بسیج ملی پیشگیری از کمبود ید با هدف تاکید بر مصرف نمک ید دار تصفیه شده در آذر ماه از تاریخ 17 تا 21 در سراسر کشور برگزار می شود.

٢٣:٢١ - چهارشنبه ١٨ مهر ١٣٩٧

شعار امسال روز جهانی غذا "آینده ما در گرو اقدامات امروز است "
حذف گرسنگی تا سال 2030 امکان پذیر است.

٢٢:٢٣ - يکشنبه ١٥ مهر ١٣٩٧

برگزاری کارگاه بررسی الگوی مصرف مواد غذایی و وضعیت تغذیه ای خانوار های کشور
کارگاه بررسی الگوی مصرف مواد غذایی و وضعیت تغذیه ای خانوار های کشور توسط دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت و انستیتو تحقیقات تغذیه برگزار شد

2 3 4 5 6 7 8 9 صفحه بعدی >>