١٢:٣٠ - دوشنبه ١٧ شهريور ١٣٩٣

نان
نان عمده ترین غذای ما ایرانیان است مطالعات بررسي الگوي مصرف مواد غذايي در استانهاي مختلف كشور نشان مي‌دهد كه : عمده‌ترين گروه غذايي در تأمين انرژي و پروتئين دريافتي روزانه نان مي‌باشد. ميانگين مصرف نان در استانهاي کشور حداقل 314 و حداكثر 505 گرم مي‌باشد كه 40 درصد انرژي دريافتي روزانه را تأمين مي‌كند،حدود 70 در صد پروتئین از نان و ماکارونی تامین مي‌شود ایران در واقع جزء بالاترين مصرف کنندگان گندم در دنيا است . سرانه مصرف در ایران 128 کیلوگرم ایتالیا 77 کیلوگرم در اسپانیا 63 کیلوگرم ، در آلمان 58 و در فرانسه 57 کیلوگرم است.

١٥:٤٣ - سه شنبه ١١ شهريور ١٣٩٣

نیازهای تغذیه‌ای در سنین مدرسه
میزان انرژی مورد نیاز دانش‌آموزان، به دلیل تفاوت در اندازه بدن، میزان تحرک و سرعت رشد آنها متفاوت است و هر چه میزان تحرک و فعالیت بدنی دانش‌آموز بیشتر باشد طبعاً به انرژی بیشتری نیاز دارد. کربوهیدرات‌ها که بيشتر در نان و غلات وجود دارند و همچنین چربی‌ها منابع تأمین کننده انرژی هستند.

١٥:٤٠ - دوشنبه ١٠ شهريور ١٣٩٣

میان وعده‌ها
دانش‌آموزان علاوه بر سه وعده غذایی اصلی به میان وعده نيز نیاز دارند. در این سنین دانش‌آموزان، باید هر 4 تا 6 ساعت برای نگه‌داشتن غلظت قندخون در حد طبیعی، غذا بخورند تا فعالیت سیستم عصبی و عملکرد مغز در حد مطلوب باقی بماند. در دانش‌آموزان، کبد که مسؤول ذخیره گلوکز به صورت گلیکوژن و آزادسازی آن به خون در صورت نیاز می‌باشد، تنها برای حدود 4 ساعت گلیکوژن ذخیره می‌کند. بنابراین دانش‌آموزان به خوردن غذا در وعده‌های بیشتر نیاز دارند و باید بین صبح تا ظهر و ظهر تا شب میان وعده مصرف کنند.

١٥:٣٨ - يکشنبه ٩ شهريور ١٣٩٣

تغذیه نامطلوب در دانش‌آموزان
برخی از دانش‌آموزان از خوردن گوشت قرمز امتناع می‌ورزند در حالی که مصرف گوشت به عنوان منبع عمده پروتئین با کیفیت خوب، آهن و روی حائز اهمیت است. توصیه می‌شود به اين گروه از دانش‌آموزان، همبرگر و کبابي که در منزل تهیه می‌شود و هم‌چنين گوشت چرخ شده در غذاهایی که موردعلاقه ايشان است، مثل ماکارونی، لوبيا‌پلو، عدس‌پلو، کتلت، سوپ و آش داده شود.

١٦:١٣ - دوشنبه ٣ شهريور ١٣٩٣

فنيل كتونوري ومراقبت هاي تغذيه اي
بیماری فنیل کتونوری یک نقص متابولیکی مادرزادی نادر است. اختلال اصلی در این بیماری، تجمع اسید آمینه فنیل آلانین در مایعات بدن و سیستم عصبی است. تجمع این اسید آمینه به دلیل عدم وجود آنزیم مورد نیاز برای تبدیل فنیل آلانین به تیروزین رخ می‌دهد. تجمع غیرطبیعی این اسید آمینه در بدن کودک، خطرناک است و منجر به بروز اختلالاتی در مغز و پوست می‌شود.

١٥:٣٣ - شنبه ١ شهريور ١٣٩٣

راهنمای تغذیه زنان
یک رژیم غذایی سالم به شما انرژی می دهد ،خلق شما را خوب نگه می دارد ، به حفظ وزن در دامنه مطلوب کمک كرده واز شما در تمام سنین محافظت می کند.رژیم غذایی سالم به کاهش علائم )سندروم پیش از قاعدگی)PMS، افزایش باروری، مقابله با استرس، ، کاهش علائم یائسگی نيز کمک می کند.

١٥:٢٠ - شنبه ١ شهريور ١٣٩٣

اضافه‌وزن و چاقي
اضافه‌وزن و چاقي در دانش‌آموزان يكي از مهمترين عوامل خطرساز براي پُرفشاری خون،‌ ديابت و چربي خون بالا در بزرگسالي است. عواملی نظیر عادات غذايي غلط، افزايش مصرف غذاهای آماده، مصرف بي‌رويه شيريني و شكلات، نوشابه‌ها كه حاوي مقادير زيادي قند هستند، غذاهاي چرب و سرخ شده، غلات حجيم شده، مصرف كم ميوه و سبزي و بي تحركي نيز در بروز چاقی موثرند.

١٦:١٧ - شنبه ٢٥ مرداد ١٣٩٣

رژیم غذایی و تغذیه در بیماری افسردگی
ارتباط افسردگی با مصرف بالای قهوه کاملا مشهود و ثابت شده است ودیده‌شده‌است که اگر مصرف روزانه بیش از 700گرم باشد تاثیرتشدید کننده بسیاری بر افسردگی دارد لذا به کسانی که نمی توانند از خوردن قهوه صرف نظر کنند توصیه می‌گردد تا از نوع قهوه بدون کافئین استفاده نمایند.

١٠:١٧ - پنج شنبه ٢٣ مرداد ١٣٩٣

تغذیه درکم کاری تیروئید
کم کاری تیروئید زمانی اتفاق می افتد که میزان تولید و ترشح هرمونهای تیروئیدی کمتر از نیاز متابولیکی فرد باشد. نتیجه این اتفاق کاهش بسیاری از فعالیتهای بدن است. گرچه کم کاری تیروئید می تواند موقتی باشد، ولی معمولاً یک وضعیت دائمی است. برخی مطالعات نشان می دهند که ۱۰ درصد زنان و ۳ درصد مردان کم کاری تیروئید دارند.

١٤:٤٢ - يکشنبه ١٩ مرداد ١٣٩٣

موز میوه ای که با سکته مغزی مقابله می کند
: موز سرشار از پتاسیم است و برای همین خطر سکتهٔ مغزی را کاهش می‌دهد.

١٦:٤٨ - چهارشنبه ١٥ مرداد ١٣٩٣

عامل مرگ و میر با روغن پالم
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه متاسفانه در سال های اخیر واردات روغن پالم (روغن نخل) بدلیل ارزانتر بودن آن افزایش یافته، گفت: این روغن با افزایش کلسترول بد خون LDL در نهایت سکته های قلبی را به همراه دارد.

١٦:٤٦ - چهارشنبه ١٥ مرداد ١٣٩٣

روغن پالم از منظری دیگر
روغن نخل یا پالم ، یکی از چربی های خوراکی است که به طور گسترده از میوه درخت نخل ، به خصوص در آسیای دور تولید می شود..روغن نخل شامل دو نوع روغن استخراج شده گوشت میوه (روغن نخل) یا دانه یا هسته (روغن هسته خرما).می باشد. در بسیاری از کشورها؛ روغن نخل در روغن نباتی و مارگارین و تهیه سوس ها استفاده می شود. در ایالات متحده، این روغن درصد بسیار کمی از مصرف کلی چربی را تشکیل می دهد.

١٦:٤١ - چهارشنبه ١٥ مرداد ١٣٩٣

روغن پالم
محصولات لبنی و فرآورده های غذایی که در روزهای اخیر مورد توجه افکار عمومی قرار گرفته، موضوعی است که از مدت ها پیش توسط کارشناسان مطرح شده و درباره آن هشدارها داده شده بود.

٠٩:٢٤ - دوشنبه ١٣ مرداد ١٣٩٣

باقلا یا فاویسم
باقالا علاوه بر مصرف خوراکی برای انسان و دام، گیاهی دارای خواص دارویی است و در طب سنتی ایران از این گیاه استفاده دارویی می‌کنند.

١١:١٠ - دوشنبه ٦ مرداد ١٣٩٣

پروبيوتيك چيست؟
پروبیوتیک ها مکمل های غذایی حاوی میکروارگانیسم های زنده ای هستند که برای سلامتی میزبان مفید می باشند. بر اساس تعریف جدید ارائه شده توسط FAO/WHO پروبیوتیک ها میکروارگانیسم های زنده ای هستند که اگر در مقادیر کافی تجویز گردند اثرات مفید سلامتی بر روی میزبان خواهند داشت.

١٢:٣٠ - شنبه ٤ مرداد ١٣٩٣

فنيل كتونوري ومراقبت هاي تغذيه اي
بیماری فنیل کتونوری یک نقص متابولیکی مادرزادی نادر است. اختلال اصلی در این بیماری، تجمع اسید آمینه فنیل آلانین در مایعات بدن و سیستم عصبی است.

١٠:٤٣ - دوشنبه ٣٠ تير ١٣٩٣

جذب و انتقال کلسیم
جذب آن در خون به صورت یون کلسیم و از دیواره روده صورت می گیرد.عاملی که موجب افزایش جذب کلسیم می شود ویتامینD است ، به همین دلیل قرصهای مکمل کلسیم را با ویتامینD تهیه می کنند. لذا اگر منابعی را که دارای این 2 عنصر است مصرف کنید که کلسیم موجود در آنها بهتر جذب می شود

٢١:٢٦ - سه شنبه ٢٤ تير ١٣٩٣

پايش رشد كودكان
پايش رشد به معني پاييدن يا پيگيري رشد، عبارت است از وزن كردن مرتب و دوره اي كودكان، رسم منحني رشد وزني و انجام به موقع اقدام هاي لازم براي بهبودي وضعيت تغذيه و سلامت آنان و پيش گيري از سوء تغذيه آنان. پايش رشد بايد هر چه زودتر پس از تولد شروع شود و تا شش سالگي ادامه يابد.

٠٠:٢٠ - شنبه ١٤ تير ١٣٩٣

تغذيه كودك بيمار
در دوران بيماري بايد به غذاي كودك توجه بيشتري نمود

٢٠:٠٥ - سه شنبه ١٠ تير ١٣٩٣

ارتقا فرهنگ و سواد غذا و تغذيه
ارتقا فرهنگ و سواد غذا و تغذيه يكي از اهداف راهبردي برنامه امنيت غذا و تغذيه است كه در قانون برنامه سوم ، چهارم و پنجم توسعه مورد تاكيد قرارگرفته است

١٠:٣٤ - چهارشنبه ٢٨ خرداد ١٣٩٣

نکات تغذيه ای در ماه مبارک رمضان
نکات تغذيه ای در ماه مبارک رمضان

١٠:٢٨ - يکشنبه ٢٥ خرداد ١٣٩٣

طرفداران فوتبال با تخمه آفتابگردان بخوانند!
تخمه آفتابگردان دارای خواص بی‌نظیری می‌باشد؛ اما مصرف مقادیر زیادی از تخمه آفتابگردان ممکن است، مشکلاتی برای سلامتی افراد ایجاد کند.

١٠:٤٣ - چهارشنبه ٢١ خرداد ١٣٩٣

10 اقدامی که فشار خون شما را کاهش می دهد
10 اقدامی که فشار خون شما را کاهش می دهد

٠٨:٤٨ - دوشنبه ١٩ خرداد ١٣٩٣

۱۲ فایده راه رفتن
فواید راه رفتن

١١:٢٧ - دوشنبه ١٢ خرداد ١٣٩٣

مضرات مصرف زیاد کافئین بر خواب دانش آموزان
مضرات مصرف زیاد کافئین بر خواب دانش آموزان

١٠:٠٩ - شنبه ٢٧ ارديبهشت ١٣٩٣

مصرف نکردن لبنیات تنها عامل ابتلا به پوکی استخوان نیست!
تقریبا تمام کسانی که می خواهند رژیم غذایی شان را به نفع سلامت استخوان ها تغییر دهند، به فکر مصرف شیر می افتند و هر روز چند لیوان شیر می نوشند.

١٠:٣٣ - يکشنبه ١٤ ارديبهشت ١٣٩٣

كمبود آهن و كم خوني فقر آهن
كمبود آهــن و كم خوني ناشي از آن در نقاط مختلف كشور يكي از مشكلات اصلي تغذيه اي است به طوري كه در حدود يك چهارم زنان سنين باروري (15 تا 49 سال) و بیشتر از یک سوم کودکان زیر 2 سال كشور به كمبود آهن و كم خوني ناشي از آن مبتلا هستند.

١٠:٤٣ - سه شنبه ٢٦ فروردين ١٣٩٣

اهمیت تغذیه دوران بارداری
شاید هیچ مرحله ای از زندگی انسان مانند دوران جنینی و پس از آن یعنی دوران شیرخواری و کودکی پرمخاطره نباشد. در این دوران نیازهای تغذیه ای خانم باردار از اهمیت خاصی برخوردار است.

٢٠:١٨ - شنبه ١٦ فروردين ١٣٩٣

میان وعده های مناسب مدرسه
میان وعده های مناسب مدرسه

٢١:٢١ - يکشنبه ٣ فروردين ١٣٩٣

پيام هاي بهداشتي در خصوص نمك يددار تصفيه
پيام هاي بهداشتي در خصوص نمك يددار تصفيه

<< صفحه قبلی2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 صفحه بعدی >>