Slide thumbnail
تغيير شيوه زندگي از يك سو و تغيير عادات غذائي و تمايل به مصرف غذاهاي آماده و فوري (فست فودها)،غذاهاي خياباني و پركالري روند اضافه وزن و چاقي و به موازات آن بيماری هاي ناشي از چاقي و اضافه وزن مانند ديابت، فشارخون، بيماريهاي قلبي ، عروقي و ... متاسفانه روند رو به افزايشي را در كشور دارد و به اين دليل هزينه هاي درمان و مراقبت از اين بيماريها بارمالي زيادي را به دوش دولت و خانواده‌ها خواهد گذاشت. لذا يكي از راهكارهاي مبارزه با چاقي و اضافه وزن انتخاب درست مواد غذائي است.

» عضویت «

این قسمت ویژه تغذیه دانان شاغل در طرح تحول سلامت می باشد وبرای دسترسی به آن باید عضو سایت شوید.

مناسبت ماه

کتابخانه دیجیتال

رویدادهای تصویری

13/9/1397

سندرم متابولیک چیست ؟

به مجموعه ای از شرایط گفته می شود که عبارتند از "فشار خون بالا، افزایش قند خون ناشتا، چربی انباشته در اطراف ناحیه شکمی، افزایش چربی خون (کلسترول یا تری گلیسیرید) که می تواند باعث افزایش بیماری های قلبی- عروقی، سکته قلبی و دیابت شود.

6/9/1397

پرسش و پاسخ های خواندنی از ارتباط تغذیه با سرطان

سرطان از جمله بيماري هائي است كه تغذيه صحيح در پيشگيري و درمان آن مي تواند نقش داشته باشد.

30/8/1397

ارتباط تغذیه در پیشگیری و کنترل دیابت تا چه اندازه است؟

دیابت یکی از 4 بیماری غیرواگیر شایع در جهان و ایران است و نحوه تغذیه نقش مهمی در افزایش خطر ابتلا به این بیماری دارد.

21/8/1397

کم خونی فقر آهن را بشناسید

فقر آهن يكي از شايع ترين اختلالات تغذيه اي در كشورهاي در حال توسعه و مهم ترين علت كم خوني تغذيه اي در كودكان و زنان در سنين باروري است كه با ايجاد گلبول هاي قرمز كوچك و كاهش ميزان هموگلوبين مشخص مي شود.

بیشتر

19/9/1397

فقرید را بشناسید

يد يكي از ریزمغذی های ضروری است که بدن براي ساختن هورمون هاي تيروئيد به آن نياز دارد

11/9/1397

با هرم غذایی ایرانی آشنا شوید (2)

قرار گرفتن موادغذايي در بالاي هرم كه كمترين حجم را در هرم اشغال مي كند به اين معني است كه افراد بزرگسال بايد از اين دسته از مواد غذايي كمتر مصرف كنند (مانند قندها و چربي ها). هر چه از بالاي هرم به سمت پايين نزديک مي شويم حجمي كه گروه هاي غذايي به خود اختصاص مي دهند بيشتر مي شود ؛ به اين معني كه مقدار مصرف روزانه اين دسته از مواد غذايي بايد بيشتر باشد.

10/9/1397

با هرم غذایی ایرانی آشنا شوید(1)

هرم غذايي نشان دهنده گروه هاي غذايي و موادي است كه در هر گروه جاي مي گيرند.

27/8/1397

اثرات اعجاب انگیز آنتی اکسیدانها بشناسید

تحقيقــات نشان داده است كه برخي از اين غذاها به عنوان بخشي از يك رژيم غذايي كاملا" سالم مي توانند بسياري از امراض مرتبط با افزايش سن را به تاخير بياندازند.

بیشتر

21/9/1397

ضرورت مصرف مكمل ها دركودكان زير 2 سال

یکی از راهکارهای عمده برای پیشگیری و کنترل کمبود ریزمغذیها درکودکان ، مکمل یاری است. درکشور ما براساس نتايج بررسي هاي كشوري انجام شده كمبود آهن وكم خوني ناشي ازآن دركودكان زير 2 سال كشور شايع است .

18/9/1397

در شرایط استرس زندگی امروزی چه مواد غذایی از افسردگی ما را در امان نگه می دارد؟

افسردگی يكي از اختلالاتی است كه اگر كنترل نشود سلامت روان انسان را به خطر مي اندازد. عوامل متعددی در بروز این اختلال عصبی نقش دارد .اگر شما دچار اختلال به افسردگی هستید و یا میخواهید از ابتلا به این اختلال خود را در امان نگه دارید این 10 ماده غذایی را فراموش نکنید.

12/9/1397

تاثير سوءتغذيه بريادگيري دانش آموزان

دوران كودكي و نوجواني مهمترین دوران رشد یک کودک است و تامين نياز هاي تغذيه اي و رساندن مواد مغذی اعم ازپروتئین، انرژی، ويتاكين ها و املاح معدني (ریزمغذیها) نقش بسیارمهم و اساسی در رشد جسمي و تكامل مغزي، ضريب هوشي و قدرت يادگيري دارد.

22/8/1397

تغذيه در سنين مدرسه وبلوغ

دانش آموزان که درمدرسه با آنان روبرومی شویم ازدوران نوزادی وکودکی گذرکرده اند و از نظروضعیت تغذیه ای یکی از مهمترین دوران زندگی خود را پشت سرگذاشته اند. دوران جنینی و سال اول تولد مهمترین دوران رشد یک کودک است ورسیدن مواد مغذی اعم از پروتئین،انرژی وریزمغذیها نقش بسیارمهم و اساسی در رشد او تا قبل ازمدرسه داشته است.

بیشتر

17/9/1397

از فواید مصرف ماهی، هدیه دریا خود را محروم نکنید

گوشت ماهی دارای پروتئین مرغوب با قابلیت هضم آسان و ضریب هضمی 96% است. به علت وجود چربی امگا-3 موجود در گوشت ماهی مصرف آن باعث کاهش میزان چربی و کلسترول خون می شود.

7/9/1397

مضرات مصرف زياد مواد قندي

امروزه متاسفانه شاهد افزايش روز افزون مصرف قند و محصولات شيرين هستيم. به تدريج كه ذائقه ي مردم به غذاهاي شيرين عادت مي كند، كارخانجات مواد غذايي نيز روز به روز، محصولات شيرين تري بــه بــازار روانه مي كنند و اين سيكل معيوب، پيوسته در حال چرخش است.

3/9/1397

از فواید نان های سبوس دار غافل نشوید

در نان سبوس دار، به طور میانگین، دو برابر ویتامین ، مواد معدنی و مواد فیبری نسبت به نان سفید وجود دارد.

29/8/1397

چگونه از چربی ها وروغن ها درست استفاده کنیم؟

بیماری های قلبی و عروقی و سرطانها مهمترین علل مرگ و میر در کشور ما می باشند که یکی از دلایل آن مصرف غذاهای چرب و سرخ شده و الگوی غلط مصرف روغن های خوراکی است.کاهش مصرف چربیها و استفاده درست از روغن ها نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به این بیماریها دارد.

بیشتر

این قسمت ویژه متخصصان تغذیه می باشد و برای دسترسی به آن باید عضو سایت شوید.