• 1399/07/14 - 08:36
  • 502
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

راس هرم، گروه مواد غذایی متفرقه

گروه متفرقه شامل انواع مواد قندي و چربي ها است. توصيه مي شود در برنامه غذايي روزانه از اين گروه كمتر استفاده شود.

گروه متفرقه

 

راس هرم، گروه  مواد غذایی متفرقه

گروه متفرقه شامل انواع مواد قندي و چربي ها است. توصيه مي شود در برنامه غذايي روزانه از اين گروه كمتر استفاده شود.

انواع مواد غذايي اين گروه عبارتنداز:

الف- چربي ها (روغن هاي جامد و روغن هاي مايع، پيه، دنبه، كره، خامه، سرشير و سس هاي چرب مثل مايونز) که هر گرم چربی 9 کیلو کالری انرژی دارد.

ب- شيريني ها و مواد قندي (مثل انواع مربا، شربت، قند و شكر، انواع شيريني هاي خشك و تر، انواع پيراشكي، آب نبات و شكلات) هر گرم 4 کیلو کالری انرژی دارد.

پ- ترشي ها، شورها و چاشني ها (انواع ترشي و شور، فلفل، نمك، زردچوبه، دارچين و غيره).

ت- نوشيدني ها (نوشابه هاي گازدار، قهوه، انواع آب ميوه هاي صنعتي و پودرهاي آماده مثل پودر پرتقال و غيره).

چه نکاتی هنگام استفاده از  روغن ها  باید رعایت شود:

  1. -      از روغن كانولا ، كنجد يا زيتون براي پخت و پز استفاده كنيد.
  2. -       براي مصرف كمتر چربي ها، غذاها را بصورت كبابي، تنوري، بخارپز يا آب پز مصرف كنيد.
  3. -      از مصرف بي رويه شيريني هاي خامه دار، چيپس، سس سفيد سالاد، سوسيس، كالباس، همبرگر، كله پاچه، مغز، دل و قلوه كه حاوي مقدار زيادي چربي هستند اجتناب كنيد.
  4. - روغن جامد هيدروژنه حاوي اسيدهاي چرب اشباع و اسيدهاي چرب ترانس است كه خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي عروقي و سرطان را افزايش مي دهد. بنابراین به هبچ عنوان از این نوع روغن مصرف نکنید.
  5. - روغن را با شعله كم حرارت دهيد.
  6. -     از روغن های سرخ کردنی با اسید چرب ترانس کمتر از 2 درصد استفاده کنید.

منبع: دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت 

  • گروه خبری : هرم غذائی ایران
  • کد خبر : 156383

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید