• 1399/05/04 - 10:26
  • 785
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

13 نکته برای پرهیز و محدودیت های غذایی در دوران نقاهت بیماریCOVID -19

کلیه بیماران بهبود یافته در فاز نقاهت بیماری کوید-19 لازم است بمدت حداقل 14 روز برای این که علائم بیماری فروکش کرده قرنطینه باشند و بهبود ی سریعتر توصیه های تغذیه ای زیر را اجرا کنند.

1- پرهیز از غذاهای سنگین مانند انواع آش ها و سوپ ها و غذا های چرب ، ماکارونی و سوسیس و کالباس که هضم آن دشوار است.

2- محدود کردن غذاهای پرچرب و یا سرخ کرده مانند الویه، سیب زمینی سرخ شده، پنیر پیتزا، انواع کوکو و کتلت

3-اجتناب از  مصرف انواع فست فودها و غذاهای آماده فرآوری شده مثل ناگت و انواع غذاهای آماده که حاوی نگهدارنده  هستند.

4-ممنوعیت استفاده از ترشی ها و سرکه که سبب خشکی دستگاه تنفس و تحریک آن می شوند.

5-محدودیت مصرف نمک و شورها و غذاهای کنسروی شور

6-محدود کردن  استفاده از رب گوجه، فلفل، انواع سس های تند و سس خردل

7-محدود کردن مواد شیرین و شیرینی ها، آبمیوه های صنعتی و شربت ها ، نوشابه های گازدار، قند و شکر و مربا

8-محدود کردن نوشیدنی ها و خوراکی های محرک مانند قهوه، چای غلیظ، نسکافه

9-اجتناب از مصرف زیاد سیر و زنجبیل

10-ممنوعیت استفاده از مواد غذایی حاوی فیبر همچون سبزیجات ، حبوبات ، بلغور گندم ، جو و جو دوسر  در زمان اسهال

 11-عدم استفاده از روغن ها و چربی های حیوانی شامل، كره، پيه، دنبه و .....

12-تداوم محدودیت ها و رژیم غذایی ویژه، در افرادی که بیماری زمینه ای دارند (مانند دیابت، فشار خون بالا و ...)

 

منبع : دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درمان آموزش پزشکی

  • گروه خبری : اخبار تغذیه,عمومی,تغذیه و بیماری ها
  • کد خبر : 155935

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید